VEGHEL wandelt

Logo Veghel wandelt

Routekaarten 2020VEGHEL Wandelt zal tijdens de 4daagse van Nijmegen in 2021 met de bekende en vooral gezellige verzorgings­posten langs de route staan
Afstanden tabel 2020

In de onderstaande tabel zijn de te wandelen afstanden van de 4daagse 2020 per dag weergegeven.
De met een (*) gemerkte afstand is voor de militaire detachementen.

  30 km 40 km 40 km* 50 km
Dag 1  33,2 39,7 43,3 52,1
Dag 2  33,6 39,5 37,5 48,5
Dag 3  30,5 39,3 40,0 50,2
Dag 4  30,0 42,5 45,8 50,2
   ¯¯¯¯ ¯¯¯¯ ¯¯¯¯ ¯¯¯¯
Totaal  127,3 161,0 166,6 201,0

Routekaart dag 1

De route van dag 1 trekt door de Betuwe.

We vertrekken vanaf het 4daagseplein, De Wedren, naar de Waalbrug die we oversteken en gaan dan naar Lent en over de Waaldijk naar Oosterhout.

Als we Oosterhout door zijn gaan we allemaal verder naar Valburg en Elst. In Elst is het altijd erg druk maar wel oergezellig bij de post van de burgemeester. De koffie/thee en de fruithapjes zijn hier gratis te verkrijgen bij vriedenlijke dames die hun uiterste best doen om de wandelaars hierin te voorzien.

Na Elst scheiden de routes van 30 km en 40 en 50 km zich van elkaar. De 30 km gaat verder richting Bemmel. De 40 en 50 km wandelen verder richting Elden. Juist voor Elden gaat de 40 km richting Bemmel. De 50 km gaat verder in de richting van Arnhem en daarna naar Huissen.

Als de 40 en 50 km wandelaars weer bijelkaar zijn gaan ook deze afstanden naar Bemmel. De samenkomst met alle afstanden juist voor de Betuwelijn nog juist boven Bemmel.

Vanaf hier gaan we gezamenlijk via Lent, de Waalbrug weer over en terug naar het centrum van Nijmegen.

Hier worden we weer enthousiast onthaalt door studenten die hier de hele dag aan de kant van de weg in het gras hebben gezeten of hun roes hebben liggen uitslapen.

Wij hebben een mooie route kunnen doen door de Betuwe met soms mooie vergezichten en uitzicht over de Waal in de ochtenduren.


Routekaart dag 2

Dag 2 begint met een flink stuk door Nijmegen wandelen, we wandelen we ruim 5 kwartier door Nijmegen. Vanaf de Wedren gaan we nu rechtsaf over de Prins Bernhardstraat. We passeren station Heyendaal, de Radboud Universieteit en het sterrenobservatorium waar de 40 km militairen er bij de Houtlaan bij gaan komen.

Als we de autosnelweg A73 gepasseerd zijn wandelen we langs "De Diervoort" waar het erg gezellig kan zijn. Via de half verharde weg waar het erg stoffig kan zijn als het droog weer is komen we later aan in Alverna.
Vlak voor we Alverna in komen staat aan de linkerkant van de weg een OLAT post waar tegen mooie prijzen wat te eten en/of te drinken wordt aangeboden.


Er is hier een grote kans dat de controle hier staat. Als we de N324, De Graafseweg zijn overgestoken komen we aan in Wijchen. Hier passeren we Sportcentrum Arcus waar de grote post 1 vandaag is.

Hierna scheiden de afstanden van elkaar, De 30 km gaat rechtsaf door Wijchen en de andere afstanden gaan verder richting, de 40 km buiten Wijchen om tot aan de Kasteellaan waar we allemaal weer samen gaan komen, de 50 km wandelt naar Balgoy en Niftrik waarna zij ook aan de Kasteellaan samen komen.
Via het centrum van Wijchen waar het op de markt erg druk kan zijn en waar heel veel bier wordt geschonken komen we uiteindelijk weer buiten Wijchen.
Als we Beuningen gepasserd zijn komt de post van VEGHEL wandelt weer in zicht.
Vandaag staat de post te hoogte van de Hogewaldstraat 1. Dit is een stukje verderop dan voorgaande jaren.
Vanaf hier is het nog circa 10 km terug naar de wedren. We wandelen via Weurt en de stuw in het Maas-Waalkanaal bij Weurt Nijmegen binnen. Ter hoogte van de Veemarkt barts het rozegeweld los. Als het een beetje meezit kijkt u hier uw ogen uit. Hierna nog een stuk langs de Waalkade en de steile klim langs het Valkhof park over de Voerweg naar de wedren.
Dag 2 is ook al weer gedaan.


Routekaart dag 3

Ook dag 3 begint weer met een stuk door Nijmegen wandelen, wel wat korter dan op dag 2 en op dag 4. Het eerste stuk van vandaag is hetzelfde als gisteren. Nu gaan we terhoogte van Malder-Burchtstraat linksaf de Hatertseweg in en komen we aan in Malden.

Via de Oosterkanaaldijk wandelen we aan in Mook waar ter hoogte van de Sint Anthonius abt kerk de plitsing van de afstanden is. De 30 km gaat nu via de Groesbeekse weg naar het centrum van Groesbeek.

De 40 en 50 km gaan via Plasmolen, Milsbeek, Ottersum en Bredeweg ook naar Groesbeek. De doortocht door Groesbeek is elk jaar weer één groot feest. Het is hier bijzonder druk en gezellig.
Tijd voor een biertje bij café de Oude molen. Hier kan het soms erg druk zijn. Even later gaan we de beroemde Zevenheuvelenweg op.Langs deze weg staat rechts van de weg de VEGHEL wandelt post. Het is een beetje klimmen en dalen tot we aankomen in Berg en Dal en dan is het nog maar 5 km terug tot de Wedren en dag 3 is gedaan.


Routekaart dag 4


Vandaag gaan we in het begin bij vertrek vanaf het 4daagseplein weer het hele stuk wandelen wat we ook op dag 2 hebben gedaan. Nu gaan we als we het Viaduct over de A73 gepaaseerd zijn in de richting van Overasselt.

In Overasselt is meestal wel een controle. Hier gaan de 50 km wandelaars rechtsaf terwijl de 40 en 30 km wandelaars linksaf slaan. De 50 km gaat naar Grave en steken de Maas over, verder gaan zij door naar Gassel en Beers, Hier gaat de 50 km nog een lusje maken en komen later weer samen in Cuijk met de 40 km wandelaars. In Beers gaan de 40 km wandelaars rechtstreeks naar Cuijk. Samen gaan deze afstanden via de pontbrug naar Mook. Later komen zijn weer samen met de 30 km wandelaars in Malden

De 30 en 40 km wandelaars gaan vanuit Overasselt langs de Maas in de richting van Heumen. Net buiten Heumen gaan de 40 km wandelaars naar Beers. De 30 km wandelt verder tot in Malden waar echt iedereen weer samen komt.

Vanaf hier wordt het gezellig. We gaan aan de circa 10 km lange intocht beginnen met als hoogtepunt de Via Gladiola, het Karel Keizerplein en de finish op het 4daagse plein.VEGHEL wandelt

Ook in 2021 hopen wij weer dat er weer tientallen wandelaars
zich bij onze organisatie aan willen sluiten.


VEGHEL wandelt is voor de 4daagse van Nijmegen in 2021
weer volop nieuwe plannen aan maken.

Facebook

Hier kunt u naar de Facebook pagina van

VEGHEL wandelt.


VEGHEL wandelt Nieuwsbrieven

Er zijn nog geen nieuwsbrieven
beschikbaar